笑ったり、泣いたり、怒ったり、喜び、愛する。。そんな感謝の日々を綴ります。 Laughing, crying, angry, happy, love... Writing about the days I'm grateful for.
最近の忙しさから逃げるように。一昨日は旦那様と県外の友人宅へ
ご主人がイギリス人、奥さまはジャパニーズ。
美味しい手料理、美味しいワイン、楽しいおしゃべり・・
翌朝のブランチはシャンパン・・・で。
あっという間に1日半流れました。
パソコンとも離れて・・・ たまには大切ですね。
極めつけは、わたくし、ず~っとパジャマ。。。でうろうろ。
そんな過ごし方を許してくれる友人・・・ありがたいです。充電できました。
My husband and I went to our friends' house in a nearby prefecture for the weekend, it was like an escape from busy work days.
The couple, husband is from England and wife is Japanese.
Delicious home made foods, yummy wine, sweet discourse....
Had champagne with brunch the next day....The time goes fast.
It is good for me to put away my computer for awhile.
The high point for me was parading around the house in my pajamas all day!
Thanks to the friends who permit such friends like me.. I'm recharged!!そうそう、別な話になりますが、ポートランドの友人(←彼の犬:インディアナジョーンズ)が作ったミュージックビデオ。
キュートな感じのメロディが結構気に入っています。アドレス下記
Oh, yeah, another topic! I want to introduce a music video from our friends in Portland (←their dog Indiana Jones).
I quite like this, it is cute melody!? Isn't it?
I Like Your New Haircut - The Good Fight
ラベル: Friends
実家のギャラリー Chez keiko では、栃木県小山市在住の陶芸作家、喜多里加
(キタリカ)さんの作陶展が始まりました。喜多さんはChez Keikoでも人気の作家さんで、毎年着実にファンも増え続けています。
その理由は独特の世界・・・・ 一瞬、焼き物展?と思わせられるような雰囲気を醸し出しています。部屋全体が宝箱の中になりました。
喜多さんといえば、焼き物で作成したランプ(照明)や、万華鏡で有名です。今回は語るより、見る。数枚写真をUPしますね☆ 誰か万華鏡の写真の撮り方教えて~~。
My mother's art gallery Chez Keiko is holding Rika Kita Pottery Art Exhibition. Rika Kita from Oyama city in Tochigi prefecture. She is one of the popular artists at Chez Keiko, and getting more popular year after year because of her unique work... Even if just for a moment, we can forget that this is pottery exhibition? And an aura of that thought is created. The house is like a treasure box.
She is popular for the use of light stands and kaleidoscopes in her work. So this time, I just put some pictures since it is better to see than to explain by talk. Wooops, anyone tell me how can I take picture of the inside of the kaleidoscope!?!
Chez Keiko シェイ・ケイコ (詳しくはココhere)
喜多里加展 Rika Kita pottery art exhibition
5.19(Tur)~5.29(Sun) 2011 Open 10:00-17:00
ラベル: Chez Keiko
5月19日のサーズデーナイトフィーバー拡大版 が終わり、家路に・・・・。
”ヘトヘトだ~~!” とも、勿論感じるけど、家に帰って一息ついた後に目を瞑ると、頭をよぎるのは ”ありがとう” の言葉でした。。
I was on the way home from Thursday Night Fever special event tonight...
Of course I felt that 'I'm exhausted!" but on the other side of me, when I close my eyes there are words flashing through in my mind 'Thank you.".
始めて来てくださったお客様、2回目以降も来てくれるお客様、そして友人達、家族。写真撮きれなかったけど、その他ほんとに沢山の友人が声を掛けに来てくれました。
感謝ですね。 私はこういった友人と家族に活かされているのです。深く感じました。
Customers who came for the first time, customers who came again, friends and family. I couldn't take pictures of all of them, but I had so many friends come.
It is so thankful. I deeply thought that such friends and family are keeping me alive and kicking a lot. 熊本、神戸来ていた友人(宝チャン、徳チャン、バートさん)
Friends visited from west of Japan(Takara-chan,Toku-chan, Bart-san)
SHINBI friends(テラチャン、アツチャン、チエミチャン)アナウンサーの臼井佳子さん☆先日ラジオ番組に出演させていただきました。Announcer Yoshiko Usui. I appeared on her radio program last month.
そして、毎度来てくれるこちらのお客様はフルーツカレー用にMy皿持参してくれるんです。嬉しいです.
One of our costumers always brings her own dish for fruit curry of our menu. It is very nice.
今回はミュージックイベントもはいり、大盛り上がり!!
おかげさまで、フードすべて売り切れました。
次回は6月2日(木)!
There was an exciting music event!!
Thanks to all, our cafe food are sold out, so next is going to be held on 2nd of June, 2011.
しつこいようですが(笑) 明日の木曜夜はサーズデーナイトフィーバー開催です。(宇都宮のカフェやレストランの屋外出店集合!)
そして今回は拡大版!!! いつもより出店数も増えます。
ミュージックライブイベントもあります。
明日は暖かくなりそうなので心地よさそ~ あ~~飲んじゃいたい。。
さてさて、準備しなくちゃ☆
お散歩がてら来てね~~
It may seem that I am repeating but,,,We are going to have Thursday Night Fever !!! (Food stand gathering by restaurants and cafes around Utsunomiya city) And! It is going to be a bigger event than usual. So, there will be a music live event for that, too.
The weather will be warm tomorrow so it will be nice and relaxing outside. Whhhhh, I also want to enjoy a drink !!!
Anyway, I should start the preparation!!
Don't go home straight after finishing your work, stop by and see us!
You can drop by the event while out walking!
17:00~21:00 @宇都宮二荒山神社前 バンバ広場
Banba Hiroba in Utsunomiya
http://www.city.utsunomiya.tochigi.jp/kanko/kankou /spot/007022.html
LIVE musician イベントゲスト
野沢享司さん⇨http://www.interq.or.jp/jazz/harrygws/nozawa-kyoji.html
ホブラシスターズ&アイブラの皆さん⇨http://blogs.yahoo.co.jp/otto_ngo1ro
ラベル: Art
先日は久々の女子会。 なんだかお誘いもらったのも嬉しくて、心は男子気分?ウキウキ!
I had a girls' party for the first time in a long time. I was so excited since I was invited, so exhilaration
え~~子!! 粒ぞろいでしたよ・・・。 囲まれて良い気分でした。
Goooooooood girls!! They are so cute and beautiful! so I was happy to be surrounded such girls!
SHINBI女子~ やっぱり、イイ!! 刺激もあります。
SHINBI girl's !! They have a lot of fun.そして、ガールズトークは夜更けまで尽きず・・・・
Girl's talk, always never finish....until late
今回の結論(Meなりにね)
女子、’刺激’と’ときめき’はいつまでも必要!!
My conclusion for this time.
Girls always need 'stimulus' and 'magic'!!
ラベル: Friends
ふへぇぇ~~~
やっても やっても 終わらないっす。。。
写真撮って見せたいけど・・・楽しみにとっておいてもらって・・・
Wheeeeew! I can't finish doing this.....
I wanted to take picture but I reserved for your fun later....
今週週末、土曜、日曜、月曜の3日間(5/14-16)、ギャラリー悠日蔵出し市10%~60%OFF!!を開催が決まりました。
倉庫からた~~~~くさん、掘り出し物を出してきて、ここ数日、整理と陳列に追われております。
大変!!並べきれるかなぁ。。
We have decided to go through the storehouse of Gallery Yujitsu and have 10%-60% OFF bazaar from Saturday to Monday this weekend(5/14-16). We took out so much stuff from the storehouse, so I have been busy preparing them these days. It is quite a lot of work!! I wonder if I could finish by tomorrow!?
見てるだけでも結構楽しいくらいのレパートリー。
結構知らない方も多いので、来れた方はラッキーです。急きょ決まったものですから・・・
それにしても・・・誰か手伝ってぇぇ~~~~(泣)
You might able to enjoy the repertoire even just looking at everything.
Many people don't know this so maybe you are lucky to know. Any way, I'm so busy I need someone to help me!!
ラベル: Art
今日は大豆のお料理載せてみます。
Today, I'll post 2 soy bean recipes.先日味噌作りの際に、大目に大豆を煮ておきました。(一晩水に浸した豆を、指で軽くつぶせるくらいに煮る)。こちらは、大豆、青大豆、黒大豆を混ぜています。
When I made miso paste the other day, I put extra soy beans to boil together. (soak soy beans in water overnight and boil until get soft as able to be mushed by fingers easily). These are mixed with green and black soy beans.
一つは、大豆のから揚げ(和風ナゲット?)食べたらナゲット風。
居酒屋料理で以前は ’から揚げ’が好きだった私には嬉しいレシピ。 揚げ油も少しの量でできちゃいます。2,3個でもお腹にたまる感じで、量的にも大満足。でもついつい手が伸びちゃう。。
Recipe one. Deep fried soy bean cake (Like a Japanese nugget)
I'm glad to find this recipe because I used to like having chicken nuggets at a restaurant bar. Also, you don't need to use a lot of oil for deep frying. You might have enough for even 2 or 3, but I keep eating them without thinking.
材料 Ingredients
・フォークでつぶした大豆 500g (すこし粒を残す感じで)
Boiled soy beans mushed with fork 500g (leave small pieces of the beans)
・小麦粉 (つなぎに使うだけなので、大さじ3位)
Flower (use for patting) 3 tbsp
・パン粉 (つなぎ。無くても良い 大さじ2位)
Breadcrumbs (not necessary but good if you have, 2 tbls )
・豆腐 半丁
Tofu (half of a block :200g?)
・生姜・にんにく すりおろしたもの 適量
Grind ginger and garlic as much you like
・しょうゆ 味付け用 Soy sauce 1and half of tbsp
・片栗粉 少量 Starch
・揚げ油 Oil (for deep fry)
作り方 Recipe
1・ 片栗粉、揚げ油以外の材料を混ぜる Mix the ingredients other than the starch and deep frying oil.
2・ 適当な大きさに丸め (ナゲット型にすると、揚げ油も少量で済みます)、表面に片栗粉を薄くたたい ておく。
Make appropriate-sized balls or nuggets. (I recommend to shape like nuggets for saving the oil amount.) Then lightly coat each nugget with starch.
3・ フライパンに1~2cmの油を入れて、低~中温でひっくり返しながら揚げて出来上がり。(醤油で焦げやすいので気をつけて)
Heat at 1 or 2 cm depth of oil in a frying pan and cook turning them to brown all sides in low or mid-temperature oil. (the soy sauce burns easily so be careful not to cook at high heat)
相変わらずの手抜き料理ですが、ウッフン♪Me天才?な味。
Simple and lazy cooking as usual but... taste is....am I a genius?!!
2つめは大豆マヨネーズ
Second recipe is Soy mayonnaise
大豆農家さんのレシピに載っていたのを少しだけアレンジ
I rearranged a recipe I got from a soy farmer.
材料 Ingredients
・煮た大豆 Boiled soy beans 1/2cup
・サラダ油 Salad oil 250cc
・酢 Vinegar 150cc
・ハチミツまたはキビ糖 Honey or brown sugar 大さじ2 tbsp
・塩 Salt 大さじ1/2 tbsp
・マスタード (私は粒を使用) Mustard 大さじ1 tbsp
1・ミキサーで十~分ミキシングして出来上がり。Mix weeeeeell in a mixer. That's it!
野菜スティックに、また、大豆のナゲットにもつけても美味しかったです。
好みで酢の量を調節するといいですね。我が家は少しだけ酢を多めにしています。
Dip with vegetable sticks or it is good with soy nuggets. Yummy and healthy!!
You can adjust the amount of vinegar and make your own taste!! Our favorite is to put a little bit more. 残った大豆は潰しておいて、冷凍保存。 あとでスープにも使えそう。
I keep mushed soy beans in the freezer. It is useful for other recipes, too. (soup, etc...)
大豆さまさま
Thank you soy!!
ラベル: vegetarian cooking