笑ったり、泣いたり、怒ったり、喜び、愛する。。そんな感謝の日々を綴ります。 Laughing, crying, angry, happy, love... Writing about the days I'm grateful for.
最近お気に入りでよく行くラーメン屋さん。 宇都宮の「ラーメン たわら家」
One of my favorite Chinese noodle restaurants recently, 'Tawara-ya noodle'
ここのラーメン、美味しいのは勿論、身体にも良いんです。
ラーメンというと、油こってり、そして一昔前の日本の中華料理店のイメージなのかな、、化学調味料も沢山使う・・・?ようなイメージもあったりが正直なところ。
でもここのラーメンは、美味しさと一緒に、自家製の打ち立て麺と無添加スープが特徴。
だから、食べた後にお腹が重くない。最後のスープまですっきりいただきます。体が分かるんです。 でも、ちゃんと味にコクがありますよー。今回写真には無いのですが、坦々麺もおすすめ。
The noodles here are very healthy as well as tasty. Chinese noodles sometimes make me think of oily and using some additives, maybe from images by Chinese restaurants in Japan a decade ago. But, the noodles here have the characteristic of delicious taste with homemade fresh noodles and additive-free soup.
So, it is not heavy for stomach and can enjoy the whole bowl of soup with well-seasoned taste. My body can recognize that it's healthy.
いつもたわら家さんに行くと、「ウチのだんな様にも食べさせてあげたいな~」とは思うものの、ベジタリアンの旦那さまには、丸鶏を使ったスープは食べられません。そこで最近、持ち帰り用が出来ることを知り、ここの自家製麺のみをお土産に持ち帰りすることを覚えました。
嬉しいです。麺も美味しいから!
When I go to the restaurant, it always reminds me that "It will be nice if my husband can enjoy this restaurant" but the soup uses chicken soup stock and he wouldn't enjoy the soup since he is a kind of vegetarian. But recently, I found that they have take-out service so, I get only the noodles for him. It is lucky! since their noodles are good, too.
私だけ美味しいもの食べて帰ってたら、申し訳ないですからね☆ 案の定、たわら家さんの麺でラーメンを作り、喜んでくれています。 スープは昆布や干しシイタケからとります。 休みの日に縁側で庭を眺めながら。。美味しいおうちラーメン。
I want my husband to enjoy the food if I found a good one. So seems like he likes the noodles from Tawara-ya. I made soup stock from konbu and dried-shiitake. We had noodles for lunch while looking at the garden on a fine day.
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