笑ったり、泣いたり、怒ったり、喜び、愛する。。そんな感謝の日々を綴ります。 Laughing, crying, angry, happy, love... Writing about the days I'm grateful for.
暑い日も、美味しくいただきましょう。っってことで、冷たいコーンスープ
しかもローフード(非加熱調理)なんです。
本をみながら、持っている材料でアレンジ
We want to eat !! Even during these hoooooot days... so how about cold corn soup!
Also this is a raw food recipe.
材料 ingredients
・とうもろこし 3本 of corn
・水にもどしたカシューナッツ 70g of raw cashew nut
・生アーモンド 30g 30g of raw almond
・セロリ 10cm of celery
・赤パプリカ 1/2個 of red bell pepper
・玉ねぎ 1/2個 of onion
・干ししいたけ 3個 dried shiitake mushroom
・もどし汁 200cc shiitake soaking liquid
・ナツメグ 少々 pinch of nutmeg
・味噌 小さじ1/2 teaspoon of miso paste
・塩 少々 pinch of salt
・にんにく 少々 pinch of grind garlic
・胡椒 適量 black peppers
1・セロリ、玉ねぎ、パプリカ、とうもろこし半量、水にもどしたしいたけを細かく切る
Chop celery, onion, red bell pepper, half amount of corn and soaked shiitake mushroom.
2・ミキサーに、とうもろこし半量、一晩水にもどした生カシューナッツと生アーモンド、しいたけのもどし 汁、味噌、にんにく、ナツメグをかけてクリーム状にする
Put other corn, one-night soaked raw cashew nut and raw almond, shiitake soaking liquid, miso paste, garlic and nutmeg in a mixer. Make cream.
3.1と2をまぜて、塩、胡椒で味をととのえてできあがり 冷蔵庫で冷やしたり、氷をいれて冷やしてOK!
Mix process 1 and 2 then then salt and pepper to taste. Good to cool in the refrigerator or add some ice cubes.
生アーモンドの代わりに全て生カシューナッツを使用もOK
You can use raw cashew nut instead of raw almond.
もちろんとうもろこしの味!が甘くて冷たくて美味し☆
Naturally tasting corn!!! it is sweet and cool.☆
ラベル: vegetarian cooking