2011/07/22

★ready to eat そのままコーン

先日の生コーンスープ
The raw corn soup the other day.

美味しかったけど、コーンそのままは試してなかった。
It was yummy but, I haven't tried eating the corn directly.

そこで・・・
So...

生コーン試してみた
I tried it.

やっぱり、甘くて  ’うみゃあ~よ’ (フランキー堺の赤かぶ検事風に)
Mmmm~♪ sweet! 'yum yum'!!

これはいい。
This is good.

とうもろこしは、鮮度が大切。採った時から、大部分の栄養が糖質からでんぷんに変化していくそう。
そして茹でても糖質からでんぷん(炭水化物)に変化してしまうそうです。
なので生食する場合はできれば農家さんから仕入れるのが一番☆
Corn needs to be fresh. I heard that for the most part corn nutrition is made with glyconutrients and changes to a starch after gathered. Although boiling makes the same change, from glyconutrient and change to a starch (carbohydrate). So, it is better to get fresh corn from farmer directly.

茹でる手間と熱カロリーと・・エコだな 
Non-boil fuss-free and non-fire heat.... Eco☆

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