笑ったり、泣いたり、怒ったり、喜び、愛する。。そんな感謝の日々を綴ります。 Laughing, crying, angry, happy, love... Writing about the days I'm grateful for.
先日の生コーンスープ。
The raw corn soup the other day.
美味しかったけど、コーンそのままは試してなかった。
It was yummy but, I haven't tried eating the corn directly.
そこで・・・
So...
生コーン試してみた
I tried it.
やっぱり、甘くて ’うみゃあ~よ’ (フランキー堺の赤かぶ検事風に)
Mmmm~♪ sweet! 'yum yum'!!
これはいい。
This is good.
とうもろこしは、鮮度が大切。採った時から、大部分の栄養が糖質からでんぷんに変化していくそう。
そして茹でても糖質からでんぷん(炭水化物)に変化してしまうそうです。
なので生食する場合はできれば農家さんから仕入れるのが一番☆
Corn needs to be fresh. I heard that for the most part corn nutrition is made with glyconutrients and changes to a starch after gathered. Although boiling makes the same change, from glyconutrient and change to a starch (carbohydrate). So, it is better to get fresh corn from farmer directly.
茹でる手間と熱カロリーと・・エコだな
Non-boil fuss-free and non-fire heat.... Eco☆
ラベル: vegetarian cooking