2013/03/29

久々の投稿です。 覗いていてくれた方がた、すみません。 Face book ではよく投稿しているのですが、こちらのブログは、英語も書くので、ついつい時期を延ばしてしまいます。 でも、ず~っと続けているブログなので、一番の愛着を持って書いているんですよ~。
This is the first time posting for a long time. It has been a long time because I want to write English for this page and I have been putting it off. But this is the blog I have been doing for the longest time. So this is my favorite one! 

今回はホンレンソウカレー。 以前もホウレンカレーは投稿した記憶があるのですが、今回作り方を若干変えてみて、美味しかったので、載せてみますね。 今週はホウレンソウを沢山頂きました☆
 変えたところは、ホウレン草とカシューナッツをペーストにしたところです。
This time, I made spinach curry!!  because I got a lot of spinach. I have posted about spinach curry before. This time, I have changed the recipe a little bit that I used pasted spinach and cashew nuts.    . 


・にんにく みじん切り Chopped garlic
・にんじん  1.5cm角   Carrot 1.5cm dice cut
・ じゃがいも 一口程度にカット  Potato 3cm dice cut
・たまねぎ  一口程度にカット    Onion 4cm dice cut
・好みのカレースパイス  (ターメリック・チリペッパー・クミン・ガラムマサラ等) Curry spices (any you like) 

・トマト缶 1缶(カット)
 Tomato tin (dice cut) 1 


・ほうれん草 1束~2束 Spinach 1 a bunch of parsley.
・カシューナッツまたはピーナッツ 1.5カップ Cashew nut or peanut 1.5 cup
・生姜 みじん切り 1片  Chopped ginger
・水 1カップ  Water 1 cup


1・Aを炒めておく。 トマト缶を加え15分ほど煮る。
   Stir fried  ingredients for A. Then add tomato tin in to the A. Simmer for about 15 minutes   

2・Bをミキサーに入れてペーストにしておく
    Make paste with ingredients for B with using mixer. 

3・1に2を加え、塩、胡椒を加え、15分程煮て出来上がり 
    Mix together 1 and 2 and steam for about 15 minutes  

 カシューナッツを加えることにより コクがでます。 今回は他に冷蔵庫に無かったので、生カシューを使ったのですが、ローストしてあるナッツ類で十分に美味しいと思います☆
It becomes a rich tasting spinach curry because of the cashew nuts. This time, I used raw cashew nuts because we had in the refrigerator, but I think roasted nuts would be good, too. 

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