2012/12/12

先日はス ペシャル・フラワーアレンジメントクラスを開催しました。
今回は講師「なかむら ふみ」さんのお名前を聞いて、東京や千葉県からのご参加いただいた方や、フラワーアレンジメントの先生方も参加頂き、定員満でした。
さすが、10冊以上の書著・共著に、長年の第一線での活躍をご経験のふみ先生。ご参加頂いた皆さま、ありがとうございました。

We had Hanna Special Flower Arrangement Class the other day. It was limited seating with people coming from other prefectures, and the flower arrangement teacher Fumi Nakamura attended.
As I expected of her, Fumi has experienced and has been active in the front lines and wrote /multi-authored over 10 books.
I appreciate participants and Fumi Nakamura for this class event.

なんといっても皆さん真剣・楽しみながら受講する姿に私も嬉しかったです。笑いありですね。
今回はクリスマスリース。長さが約80cmもあるリースはボリュームもあります。
 I could tell that attendees were enjoying and doing seriously and I was glad to see it. Smiles are always needed.  This time, they made a Christmas wreath. About 80cm wreath has big volume!   

フレッシュのオレゴン産もみを、ふんだんに使った馬蹄形のリース。 香も森林浴をしているかのように教室いっぱいに広がっていました。アイスブルーは特に香豊か・・・。
タッセルやオーナメントは先生がドイツのクリスマス市で見つけてこられたそうです。
It was a horseshoe-shaped wreath with profuse fresh Oregon pine leaves. Theye are full of aroma like forest in the room. Especially ice-blue had fragrant smell. Teacher Fumi got tassels and ornaments in Christmas markets in Germany.  


クラス終了後は、私自身も大好きな「王様のお菓子」のケーキを用意させていただきました。 
ここでクリスマスやリースに関するお話や、先生との歓談を楽しんでいただいて終了。
After the class, I set up cake for them from my favorite cake shop in Utsunomiya.
 There were good times for talking about Christmas and ornaments, a lot had chats with the teacher. I think they had a good time. Then we closed the class.

こちらは出来上がりのリース。まずはシンプルに。そしてクリスマスが近づく日を数えながら、だんだんにオーナメントを付けていくそうです。ロマンティックですね。
This is a horseshoe-shaped wreath. At first with simple. They add ornaments as Christmas nears. That sounds romantic!! 

次回(こちらの企画全2回)は12月 22日お正月用アレンジメント。
花器は現在先生が陶器を焼いて作ってくれているそうです。 嬉しいプレゼントですね。ご興味ある方はお早めに。写真よりも華やかになる予定です。
詳細はこちら→special flower arrangement class Vol.2  
Next event is 22nd of December, we are going to make flower arrangement for New years day.
The flower base is made by Fumi. That is a nice present. isn't it? If you are interested →→ here  

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