2013/05/11

家の中では菜食中心の我が家。サラダのレパートリーも増えました。 最近気に入っているのが、USの友人が買ってきてくれたオリーブベースのトリュフ・オイル。色々使えるのは勿論!&風味豊で美味しい!そして先日、因島の友人が箱で送ってくれた柑橘類(色々)。

トリュフ・オイルと柑橘類(グレープフルーツでもOK)、キッチンにあった、大根を摺りおろして(人参でもOK)、りんご酢と和えてサラダに。塩は気持ち程度。
写真のサラダはアマランサスとをふり掛けて、ハーブは好みで(ディルなど)。
あ~今日も簡単良妻料理だわ。
Our favorite salad recently. Using truffle oil, I got from a friend in US, the bottles of olive oil to which the aroma of truffles has been added.
 That oil is fascinating oil!!! You may love to add to any plate! It has good and rich aroma. Then we got a box of a kind of oranges and grapefruit.

To make the salad, mix with grapefruit, grated radish or carrot, apple vinegar, and a little bit of salt and truffle oil, dried herbs then put on top of greens. Finally, sprinkle some sesame or amaranth seeds.
Bon appetit !!!!


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