2010/11/03

はふゥ~~~  今日も一日早かったなぁぁ~~
Phew, today also goes fast.....

いつものごとく、簡単レシピが頭の中を駆け巡りながらドライブ家路へ・・
As always, I was on the way to home driving and an easy recipe ran around in my head.

ベジファームなかやさんから、今週は美味しいカブとサラダホンレンソウが届いています。
This week, we got delicious seasonal radish and salad spinach from Vege-farm Nakaya.

そこで”ごろごろカブのスープすぱ”と”じゃがサラダ”。簡単30分レシピです。
So, I decided to make 'Radish soup spaghetti and potato salad. Only takes about 30min!!

ごろごろカブスープすぱげてぃ'
'Radish soup spaghetti-Jap style'


材料Ingredients:
・葉付きカブ Radish (with leaf)
・キノコ類(しめじ・しいたけ等)Mushrooms
・玉ねぎ、もしくは好みの野菜 Onion (or your favorite vegetables)
・和風だし汁 Japanese soup stock
・塩・しょうゆ Salt & Soy-sauce
・柚子の皮(あれば) Yuzu (Japanese citron: if you have)

1・パスタを茹でる鍋にお湯準備 
  Prepare hot water in a pasta pot

2・カブを一口大の大きさに切る
  好みのキノコを適当な大きさ
  玉ねぎを5mmのスライス
Cut radishes in to bite-size pieces
Cut mushrooms to the proper size
Slices onion in to 5mm

3・フライパンに2の材料と和風だし汁を入れて火にかける。
Put all '2' vegetables in to a pan with Japanese-soup stock.

4.塩・しょうゆを加えてカブに火がとおるまで煮る。
  最後にザク切りカブの葉を入れてひと煮立ちさせオリーブオイルをまわしかけた後、茹でたパスタからめてできあがり。今夜は柚子があったので、皮を刻んで最後にチョン。カブってなんでこんなに美味しいの!!
  Add salt and soy-sauce and steam until radish is cooked.
Finally, put coarsely cut radish leaves and olive oil then mix with boiled spaghetti.
Put chopped Japanese citron skin on top.
Why radish is sooooo gooood?!

 
 じゃがサラダ 'Potato salad'
1・じゃがいもを茹でる
Boil potatoes

2・茹であがったものを適当に切って(やけどシナイヨウニネ!)、塩・こしょう、あればオイル漬けの刻んだドライトマト(なくてもOK)、ザク切りのサラダホウレンソウと和えてできあがり。
Cut boiled potatoes to the proper size (don't get burned!), mix with salt, peppers, chopped marinated dried tomatoes and coarsely cut salad spinach and you are done!

今回はドライトマトのオイル漬けをアクセントにしていますが、なければマヨネーズや、マスタードと和えてもGood!!
It will be a good mix with mayonnaise or mustard instead of dried tomatoes.

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