2011/02/25

白菜の季節、もうひと踏ん張り・・というか、もうそろそろ終了か?
The Chinese cabbage season is almost finished?

またなに作ろうかな。。。と。
What shall I make with them today.....

そこで白菜グラタン。 
玉ねぎの代わりに白菜をつかってみました
Chinese cabbage gratin
Use Chinese cabbages instead of onions

今日はすでにビール開けて顔赤くしながら書いてるので細かいレシピはみなさんに任せます。妄想してください。
Actually I already opened a beer and am a little drunk, so I skip to write the specific recipe. I let you imagine the rest. Haha

材料 Ingredients
白菜 Chinese cabbages
人参 Carrot
里芋 Taro potato
きのこ類や、他お好みの野菜。 Mushrooms and vegetables, anything you like
豆乳 Soy-milk
塩コショウ&スパイス Salt&Pepper. Spices

これら野菜を炒めて、豆乳で少し煮たら、塩・こしょう、ナツメグや好みのドライハーブでスパイス付け。
里芋で既にトロミがついてますが、好みでホワイトルーをいれてもOK。
パン粉とチーズ(写真はベジタリアン用チーズ)をのせてオーブンでコンガリコ。
Fry the vegetables in a deep pot then add soy-milk and boil gently. Put salt and peppers and spices (nutmeg and dried herbs) . You can put white roux if you like even though it would have some thickness by the taro-potato. Top the gratin with bread crumbs and put cheese on and put them in an oven just long enough to brown the surface.

白菜と豆乳のマイルドな美味しさにハーブでちょっとインパクトを付けくわえて☆
Mild and tasty flavor by Chinese cabbages and soy-milk and add little bit impact with herb and spices.
 

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