2011/10/11

今朝は久しぶりにお弁当を作ってみました。
久しぶりだからか、あまり手際もよくなかったのか、あるもの材料で作ったから?・・・見た目が。 
でもいいよね。”愛情”が入ってれば。。ウフフ。
This morning, I made lunch boxes after a long interval.
Looks...weren't so great. Might be because of lack of finesse since I haven't been making lunch boxes for a while? Or didn't prepare enough for ingredients? But it will be OK, if it has lots of love inside. hahaha

”料理は愛情!” 子供の頃から大好きな言葉の一つです。
I like the word "Cooking is feeling of love (passion)"

今回は、いつものベジタリアン(ビーガン)スタイルに加えて、食べてくれる方がアレルギーのため小麦粉不使用。 「えっ、お肉、お魚、卵、牛乳、小麦粉使わないのっ?!??」 なんて言わずに、フランス料理、和食があるように、レパートリーが一つ増えたと思って、楽しんでしまいます。
This time I made vegan style as usual and gluten-free style for a friend who as an allergy. 'Wao!! No meat, fish, eggs, milk and wheat ?!?!!" someone could say that, but actually I enjoyed to do with thinking as have other repertories like french, or Japanese, etc.

・前日から煮ておいた湯葉
Yuba steamed soy milk skin.

・オレンジズッキーニとナッツのサラダ 
 リンゴ酢/塩/ドライフルーツ
・Orange zucchini nuts and dried fruits salad
apple vinegar/salt

・こんにゃくのピリ辛
Konjac food
stir-fried with hot soy sauce  

・米粉のペンネ 
 ドライトマト/手作りバジルペースト 
・Rice flower penne pasta
dried tomato/homemade basil paste

・大豆ミートとピーマンのサルサソース和え
・Soy meat and green bell pepper with salsa sauce

・デザートに梨 
・Japanese pear

・ひじきご飯のおにぎり
塩/酒/昆布/梅干し炊いて、ごまを振る。
中は、手作り青唐辛子味噌。
Hijiki rice-ball
rice cooked with salt/sake/kombu/umeboshi/sesami on top
inside: homemade green pepper miso-paste

醤油は小麦粉のはいっていない醤油を使用。結構美味しいです。
Soy sauce, I used gluten-free soy sauce. I like it.

さてさて、お弁当持って出掛けましょうか。。。
Well... now, shall we go for a picnic?


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