2011/12/20

先日、ユッキちゃんからバターナッツというカボチャを頂きました。日本のカボチャみたいにホクホクしている感じよりも、もう少し水分が多い感じ。 
これはこれで美味しい。
Last month, I got a butternut squash from my friend Yukki, it was first time to see it for me. It is a kind of pumpkin but it is not like Japanese pumpkins as not soggy. I like it and has good taste.

中を切るとこんな感じ。下の膨らみの部分に種があります。
This is the inside. There are seeds in the swelled part.

なんだか見た目もナッツみたい。キッチンに置いておいても可愛いです。
I think it looks similar to a peanut, too. I displayed in the kitchen for a while because thought that it looked interesting.

まずはポタージュで。通常のポタージュを作る要領で、牛乳を豆乳に替えて。
I made soup. Same way to pottage soup but we use soy milk instead of cow milk.

翌日は、お野菜と一緒にピリ辛の味噌炒め。 
Next day, I stir fried with vegetable and hot miso sauce.

洋風、和風、どちらにも使いやすい。 それにしても、これを庭で育ててるユッキちゃんもすごい。。
It is very convenient for both Western or Japanese cooking and easy to use. By the way it is surprising to me that Yukki grew this herself in her garden.

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