2010/04/07

週末はめずらしく外出しない一日を過ごしてみました。
なのでとうとう朝から夕方までガウンを着たまま、ゴロゴロ、カウチに座りっぱなし。。
アイアムカウチ族。
Last weekend,I unusually stayed home all day instead of going out.
So, I was hanging around, staying on the couch and wearing a gown from morning to evening.

そんな中、友人からはメールがきて
「ブログを読んでるけど、アクティブでびっくりしちゃうよ!」
・・・・・・・・
まさか今日はこんなよれよれガウンでカウチ族な日を過ごしています・・とは言えませんでした。
Meanwhile, I got an e-mail from one of my friends saying that "I saw your blog! It is so surprising how you are active!"
I couldn't tell her that "I am being a couchgirl day!"

さてさて、そんな日のテーブルの一品に。
せめて食するものだけでも、フレッシュ感を出そうと(笑)
Anyway, here is an a la carte dish for such a lazy day.
I thought we should at least have some fresh food...

りんごかぶのサラダ  Apple and radish salad
 
これまた簡単で、フレシュ感いっぱいです。
なんとなく作ってみたら美味しかったので、よかったら試してみて☆
This is so easy and you can have fresh yummy foods!
I just made easily and it was good so you might like it!

材料 Ingredients
*りんご 1個 (今回は青) 1 apple (This time I used a green apple)
*カブ 1個(我が家は皮を剥きませんが、気になる方は剥いても・・)
1 Radish (I usually don't peel the skin off)

*レモン juice from 1/4 lemon
*ピーナッツ 適量 peanuts
*いろどり用グリーン 今回は置いてあったにんじんの葉先(好みのドライハーブでも
green leaves for colorful (This time, I used carrot leaves)

1. ピーナッツは粗く刻んで、トースターでローストしておく
Put the chopped peanuts in a toaster.
2.りんごとカブを同じくらいの大きさにスライス0.3-0.5mmくらいかな
Slice the apple and radish to about 0.3mm-0.5mm.

3.ピーナッツとりんご、カブ、彩りにグリーンの葉物があれば一緒に、
レモン汁で和える
Mix the roasted peanuts, apple, radish and green leaves with lemon juice.

さ、これでカウチな日も、フレッシュ気分でしめられますように・・(笑)
Well, we can have a fresh day with this, even on such a couchgirl day....

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