笑ったり、泣いたり、怒ったり、喜び、愛する。。そんな感謝の日々を綴ります。 Laughing, crying, angry, happy, love... Writing about the days I'm grateful for.
私の大大すき~~~~な食べ物の1つ。
オリーブ ウフフフフ 見るだけで笑みがこぼれます。
日本では瓶詰めや缶詰めで売ってるけれど、ちょっと割高。でも大好き☆
時々彼が私のご機嫌とり?に買ってきてストックしてくれています。
あとはイランに絨緞を買い付けに行く友人が買ってきてくれる、イラン産も美味~。
そのまま食するのもよし、粗く刻んだものをアスパン(Asucoパン:後日UPシマスネ!)に練りこむのもよし、サラダ、ホワイトソース系に混ぜたり・・・
ほんっと、色々な料理に使えちゃう。
マイルドな口当たりと、口に入れるとジュっと出てくるジューシーなオリーブエキス 食べた直後はいつも
「mmm, I love it !!!!!」 と心の中で叫んでる☆
ちなみに 写真の右側のものはオリーブの種抜きツール。
お料理にオリーブを使う時に使用しています。
日本で見つけられなかったので、アメリカに行った時に”絶対見つけるぞ!!”と意気込み、キッチンツール専門店で見つけてきました。 かなり重宝しています。
こんな感じで ポコンっっと種を押し出す感じで。→→
オリーブは種無しで売っているものより、種付きのほうが美味しいですしね。
キッチンツールのご紹介。
ちなみにオリーブつまみながらビール飲片手に作った夕食はごぼうとほうれん草、きのこのペペロンチーノ。ごぼうが美味しいこの季節、大きめのささがきにしたゴボウを最初にじっくり炒めるのがコツ。
次にガーリックと唐辛子を入れて、オイルに香りうつしその後おまけに冷蔵庫にある野菜を加えて。
はい、ペペロンだけにペロンといただきました。
This is one of my favorite foods.
Olives!!!!!!!! Just seeing them makes me smile.
In Japan, prices are relatively high compared to other countries.
But, I like them, and my partner sometimes gets and stocks them for me,
(Possibly to help maintain my sweet disposition?!)
Sometimes I get Iranian olives from my friend which is wonderful.
Just eat whole or chop and put in bread, on a salad, in white sauce, etc.
You can use in many ways for your cooking.
Velvety taste and juicy extract comes out in the mouth.
I always call out "mmmmm I love it!!!" in my mind when I eat them.
The tool pictured to the right is for removing seeds from olives.
I use this for olive cooking.
I couldn't find this in Japan, so finally I found it in America.
This is quite useful, I like it.
Punch out the seed like this
I found some interesting kitchen tools in America.
I'll introduce them later. (But not so many)
I think an olive with a seed is better than a seedless one.
What I cooked for dinner is (the other hand was drinking beer and snacking on olives!)
"Aglio e olio pepperoncino!!! with burdock, spinach and mushrooms.
Burdock is in season in Japan now.
Shave the burdock into slivers and cook slowly. This is a tip of this recipe.
Add garlic and peppers first to bring out the flavor then add the rest of the vegetables.
The rest follows a standard pepperoncino recipe.
Bon appetit!!
ラベル: vegetarian cooking