笑ったり、泣いたり、怒ったり、喜び、愛する。。そんな感謝の日々を綴ります。 Laughing, crying, angry, happy, love... Writing about the days I'm grateful for.
秋といえばカボチャ、カボチャときたら・・・栗ですね。
Speaking of Autumn....pumpkins! and..... chestnuts!!!
先日あっちゃんから栗をいただきました。
I got chestnuts from my friend Atsuko.
こんなにつやつやしてて、コロコロしてるんです。かわいいです。
These are slightly shiny and rounded. They look cute.
今年初ものの栗ですので、オーソドックスなレシピで。
I'll take a usual recipe for these first chestnuts of the year.
栗ごはん Rice steamed with chestnuts
・栗chestnuts (10-15)
・米(我が家は玄米ごはん)3 cups of rice(we use brown rice)
・酒 大さじ 2 table spoons of Japanese liquor
・塩 小さじ 1.5 teaspoons of salt
・水 適量 proper quantity of water
栗の皮をむいたら水にひたしておく(変色を防ぐ)。その後他の材料と一緒に炊くだけ。
Peal off the chestnut skins, then soak in water to prevent discoloration. Steam with other ingredients.
美味しく栗を頂きました。リスになった気分です。
We had yummy yummy chestnuts, I felt like being a squirrel.
ラベル: vegetarian cooking