2010/09/21

かぼちゃの美味しい季節になりました。
Yummy pumpkin season is coming.

ローフード好きな方にもオススメ。
焼き、煮る・・に飽きた時にもオススメ。
簡単料理好きにもオススメ。
Do you like raw food?.
Do you want to try pumpkin recipes other than baking or steaming?.
Do you like easy cooking?
Then, why don't you try this recipe!?

生で食べる かぼちゃ かぼちゃのタイ風サラダ
Use raw pumpkin ~ Pumpkin salad (Thailand style)

かぼちゃ(中) 1/4 皮ごと細く(短い方が食べやすい)
1/4 Pumpkin (middle size) cut very thin (inc: skin)
醤油   大さじ2
Soy sauce  2 table spoons
レモン汁 半個分以上 
Lemon juice 1/2
水    大さじ2
Water 2 table spoons
青唐辛子 薄く輪切り(今回使用したのは甘唐辛子)
1 Green pepper sliced in thin rings
ピーナッツ 荒みじん切
Peanuts chopped in small pieces
すりごま
Sesame (ground)

以上をあえて、できあがり。ちなみにベジタリアン料理本にはピーナッツではなく、ここにさっと湯通ししたひじきを混ぜていました。冷蔵庫に無かったので割愛。

それでも十分な美味しさ!
Mix all the ingredients together. That's it! Actually, according to a vegetarian cookbook you can add Hijiki (a kind of seaweed), but I didn't use this time because I didn't have any in my refrigerator.
But still tasty enough!!

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