2010/09/01

★Malta モロヘイヤ

先日、モロヘイヤが届きました。
普段、おひたしにして、ワサビ醤油でいただくことが多いのですが、
今回はネットでレシピ検索・・・・・・・・・
チ~~ン 
結果 
アレンジしてランチのソーメンに付け加えてみることに・・
茹でたモロヘイヤを刻んだものと、ヤマイモを刻んだものを混ぜてみました。
醤油ベースのめんつゆでも、ごまだれつゆでもどちらでも美味しくいただけましたよ。 



The other day, we got Malta in our vegetable delivery box.
I usually make boiled malta with soy sauce and wasabi. But this time I found some interesting recipe for malta.
So I decided to use malta for Japanese vermicelli with yams.
Boil malta and chop into small pieces. Chop yams into small peaces. Then mix them. It is good to put on Japanese vermicelli. It matches with either soy sauce based soup or sesame (miso) paste soup.

そしてもう1つ、夕食のおかずの1品に。。 あまりにも手をかけなかったので(いつもか!)ブログに載せるつもりはなかったのですが、一口食べてから「これウ マっっ!」ってことで、「教えた~い!!」食べかけ(スンマソン:笑)を急いで写真にとりました。
お好み焼きを作る要領で。

・小麦粉 (適量)
・青海苔 (あれば)
・玉ねぎ スライス
・刻んだモロヘイヤ 

これらを全て混ぜてお好み焼きのように焼くだけ。
モロヘイヤがヤマイモを入れたときのように、フカフカに仕上げてくれます。
お好みソースでも、酢醤油(七味をいれてもOK)でもどちらでもGood!

And also I made another dish with malta. Actually, I wasn't going to post so we already started to eat. But it is yummy!! So I took the picture after one bite!!haha

Ingredients
・Chopped malta
・Flour
・Sliced onion (4-5mm)
・Green laver (if you have)
Mix together and bake like a pancake.
It is good to have with Worcestershire sauce or Soy source mixed with vinegar. Try it!!!

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