2010/05/22

★Shio Natto ”塩納豆”

見つけました☆
”塩納豆
I found something interesting in a supermarket: "Shio Natto". Natto is made of fermented soybeans and this is salt (Shio) flavored. This is unusual because mostly the sauce is made with soy sauce.

ウチの旦那さま、大の納豆好き。 
なのでスーパーでコレ見つけた時、
My darling likes natto very much. So when I found this......

原材料名 大豆・麹・塩・昆布  
Ingredients: Soybeans, fermented rice, salt and seaweed.

おお~~いいじゃないっすか。 美味しそうじゃん♪ 
いつもの安売り納豆の倍の値段しちゃうけど、いっとく??
などど、塩納豆をしげしげと見つめながら、塩なっとうについて心との対話。 何分くらい立っていたか・・
Ummmmm,sounds nice! healthy! and yummy!
Should I get or not?!? This is bit more expensive than normal natto which I usually buy.
So I was standing and holding it, giving a penetrating stare for awhile...

よし、彼が納豆すきだし、ちょっとめずらしいし・・などと言い訳いいながら
カゴに入れてきました。
OK I get it. My darling likes natto and this is unique. So I offer a pretext for myself and put it in the cart.

早速夕食にて・・・
At dinner time....
”甘っっ!” 
"It is sweet!"
甘いっス。きっと麹からでる自然の甘さでしょう。
Yeah, it's kind of sweet. This sweetness come from fermented rice.

でも結構いけました。 
これはご飯よりも冷ややっこや冷やしキュウリなどと一緒でも合うかも。
But, it's still good. I think it may go well with cold tofu or cucumber
というわけで、塩納豆、☆3つ。  
So, this time,.. I give 3 stars! haha

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これは、彼が昨日もオフィスの仕事だったのでお弁当
This is another lunch box my darling took with him to the office yesterday,too.

・またまた がんもの煮物(同じものでも文句は言ワセマセン)
Ganmo(deep-fried bean curd) boiling, again..
・里芋のコーングリッツ焼き
Taro potato fry with corn grits
・ふきのピクルス(後日レシピ紹介しますね)
Fuki, (bog rhubarb) pickles
・青梗菜のピリ辛炒め
Qing-geng-cai stir-fry with hot sauce
・玄米ごはん 
Brown rice

はい、がんもの煮物はしばらく出せないかな・・お弁当に楽なんだけどなぁ~  
ひとりごと(笑)
Hope he likes Ganmo...

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