笑ったり、泣いたり、怒ったり、喜び、愛する。。そんな感謝の日々を綴ります。 Laughing, crying, angry, happy, love... Writing about the days I'm grateful for.
最近のはまりもの1
What I like recently.
以前にも紹介したコーングリッツ。先日里芋にまぶして焼いてみました。
作り方は簡単。
I introduced corn grits before. I made taro potatoes fried in corn grits. How to make it? it is quite easy.
1・里芋を皮がついたまま水から茹でる。(もしくはレンジでチンしてもOK)。
Boil taro potatoes with skin in water that starts at room-temperature. (or you can use a microwave)
2・茹で上がったらお湯から出して、火が通るとつるんと簡単に皮がむけます。やけどをしないように、フォークに刺しながらでもいいですね。
Peel boiled potatoes, it will be easy to peel but don't burn your hands! You can use a fork.
3・通常の大きさであれば1cmくらいの厚さか、好みの大きさに切ったら、周りにコーングリッツをまぶして、オイルをひいたフライパンでカリッとする感じで焼くだけ。好みで塩をまぶして。
Slice 1cm or whatever size you like then cover the corn grits on taro potatoes. Put oil in the pan and fry potatoes cook crisply. Put salt as you like.
里芋をちょっと違うレシピで&フライドポテトが大好きな私は、揚げ油の準備が面倒・・っという時に重宝します。
It will be handy when you like to different recipe for taro potato or for me, I like deep fried potato but sometimes I don't feel like preparing deep fried oil so this doesn't need a lot of oil.
コーングリッツでまわりがカリっとした香ばしさ&コーンのほんのりした甘さが美味しいです。
You can enjoy crispy roast coated and slightly sweetened corn with it.
ラベル: vegetarian cooking