2010/02/11

★Roasted soy beans 炒りだいず

我が家の(といっても二人ですが。。)人気スナック”炒り大豆” mrgreen

なんて安上がりな人達なんでしょう。pika24

でもホント美味しい。

最初は五目煮に使うための炒り大豆を作ったのですが、ヒョイっっと味見してみたら、
これがとまらない・・ナクナッっちゃって、おかげで四目煮。 

それ以来大豆が入った時は夜な夜な炒ってますよ。。

二人でパクパク、香ばしさと優しい大豆の味がたまらない。
アッという間になくなっちゃう。
映画見ながらなんて食べたら終わる頃にはお腹がパンパンプクプク。

作り方は
一晩水に浸しておいた大豆を、水切りしたら1時間ほど放っておきます。
それをゆっくり弱火で炒って(20分位)できあがり。味付けもしません。ナチュラルな大豆の味をお楽しみください。  もちろんこれをご飯と一緒に炊いたり、ひじきやにんじんなどと煮て五目煮にも。

exclaim気をつけて!!パンパンプクプクだから・・・・フフフ

This is a popular snack at our home!! (Well, just my husband and me, so...)

"Roasted soy beans"

We are the low-budget couple!! Yee-ha!

But, this is sooooooo yummy!!!!

First of all, I made roasted beans in preparation for other cooking.
I taste-tested one, two, three......... I couldn't stop, so my recipe had to change that night.wink

My darling loves them too, so we both like this.
It has a spicy and mild soy taste.
If we start to eat this while watching a movie, our tummies are bulging and replete by the time it's over.

How to make:
Soak the soy beans in water for one night.
Drain in a colander and leave for about 1 hour.
Roast beans until brown on low heat. (about 20 min)
No seasoning. You can enjoy the natural soy taste.
Also, it can be used in rice or cooked with other stuff in a pot.

Be careful!!!!! It will make your tummy stuffed !!mrgreen

0 Comments:

Post a Comment