2010/02/10

週末実家に寄った際、近所の直売所に寄ってみました。
大好き、直売所。ムフフ
On the weekend, I stopped by a farmers market nearby my parents' house.
I like that place!!
見いィ~つけた!! pika21 
雪どけの春の小川を連想する・・・ ’芹’ せり 春の七草のひとつでもありますよね。
I found it!!!!!
Imagine.... snow runoff of brook side, "Seri -Japanese parsley" is one of the 7 spring herbs.
さっそく夕ご飯に ”天麩羅”です。
I made vegetable 'Temupra" (fritter) for dinner.
(せり、ユリ根、京芋キョウイモ、ごぼう、人参、しいたけ、ect)
(Seri, lily bulb, kind of potato, burdock root, carrot, shiitake-mushroom, etc.)
我が家では菜食中心のため、野菜のみ
Vegetarian Tempura!!!!

ユリ根もあったので「せりとユリ根のかきあげ」に。 
This is " Seri and liliy bulb Tempura"
京芋も直売所で見つけました。お味が少したんぱくかな・・と思ったので衣に青のりを少々。バッチリの相性! 
I found a kind of potato also in the market, it is called 'Kyou imo'. I put some seaweed flakes in the coating for the potato, and they match well!


抹茶をきらしてしまっていたので、良質のお塩と天つゆに生姜とゆずこしょうも試してみましたよ。そう、何でもアリですね。あまりこだわりはありません(笑)
I couldn't find the green tea powder in the refrigerator so I prepared dip source, ground citrus, and quality salt. You can try anything with it.

せりは、根っこの部分と葉を分けて、葉をかき揚げに、根っこは、ごま油とネギでさっと炒めて味噌で味付け。
Separate the Seri into roots and leaves. Leaves are for tempura, roots are frying with sesame oil , spring onions and soybean paste.

美味しい おいしい 早春の味でした。
It was so yummy!! I could say primeval taste!


お魚も、海老もない天麩羅なんて、物足りなく感じない?!?と言われたことがありました。
とんでもない。
美味しいものを、美味しい時期にいただく。これだけで十分においしく、贅沢ないただき方、満足できますよ☆
あっ、野菜の天麩羅、せっかくだから良質のお塩は忘れずに・・
Some people ask me, "How I can feel enough without fish or shrimp for tempura?"
Absolutely not.
You just need the delicious food for seasonable timing, this is enough and luxury, you can be satisfied☆
Oh yeah, Do not forget to use quality salt with tempura!!

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