2010/02/23

自宅での食事を菜食中心に変えるようになってから(6年位経つかな)、その時、そのときの自分の体に何が必要か?を以前より感じられるようになりました。
たとえば、フルーツがとても食べたくなったりすると、ビタミンが足りないのかなぁ・・とか、葉っぱものが食べたくなると、鉄分か??など。
最近時、野菜を十分にとっているのに、何かが足りない・・ というか、何か食したい・・と感じていましたquestion

Since I started to have vegetarian cooking at home(over 6years), I can know what my body wants to eat at certain times.
For exanple, if I want to have a lot of fruit, that reminds me to have vitamins or if I want to have leaves, that means I need iron...etc.
Recently, I was feeling something lacking even though I was having a lot of vegetables.question

そこでよく考えてみると、季節柄、野菜は根菜類が多かったり、寒くなっていたので
温かいものを多くとるようになっていました。 なので野菜も加熱したものが多かったのです。

Then I realized that we are having root crops seasonally and it is cold so we have been eating warm dishes often. So there turned out to be a lot of cooked vegetables.

そう、身体がリビングフード「生きてる食べ物」を欲していることに気付きました。razz
リビングフードに関してはまだ詳しくは勉強していないのですが、野菜、果物、生ナッツ類を中心にして熱を加えず、食べ物にある酵素を積極的に取り入れる食事法。
食事の全てをこれにするのは大変なので、1回の食事に何品かをローフード(生の植物性食品)を取り入れるようにします。

This is reminds me that my body wants to have some kind of "living food".pika26
I don't know about living food yet but it seems diet methods work actively to get enzymes from foods like vegetables, fruits, and raw nuts. It is bit difficult to change your diet completely so just try some of your dishes when you are cooking.

リビングフードとはいかずとも、積極的に生のものをとり入れるようにしました。

I'm trying to take raw food actively. I got a new recipe for salad.
This time it is carrot dressing.
arrowGrind the carrots, add salt, vinegar, and pepper, then put it on cut lettuce.
You can try with ground Japanese radish with soy sauce and sesame oil.
It is good to put nuts or sunflower seeds too.Very colorful!!

サラダにも一工夫。 
今回は
arrowにんじんを摩り下ろして、塩、酢、胡椒を加えてそのままざく切りレタスの上に。ナッツ類やサンフラワーシードも一緒に。  はい、簡単なの得意です・・・
大根を摩り下ろす際は醤油ベースの味付けでも☆
色もカラフルでイイ感じでしょ?ウフフ

こうすれば、サラダと一緒に根菜類も生のまま一緒に摂れるし、野菜やフルーツに含まれる酵素は摩り下ろすことで細胞が壊されて酵素の働きが活性化されるそうです。
そんなこんなで、最近は温かい一品と、できるだけ生(ロー)フードを取り入れるようにしています。

This is how you can have root crops plain with salad although the grating is a way to activate the enzymes by destroying the cells.
All told on this, I try to cook raw food and warm food together as much as I can.

おおっっ~~~と!そうそう、サラダのレパートリーを増やしたいと思い、先日は薄くスライスしたにんじんをかる~~く塩をもんで、そこに刻んだでドレッシング。
美味しそうだったので、すぐ食べ終わしてしまい写真を撮るのも忘れてしまいましたredface
にんじんのベジ甘な感じと、キウイの酸味のある甘さが絶妙でした☆(ちょっとやわらかめのキウイを
使うのがオススメ!)
是非おためしあれ☆

Oh, yah! If you want to add salad recipes for your recipe corrections,I made this too.
Prepare sliced carrots, then rub with a little salt.
Add chopped kiwi. This is kiwi dressing.
It looks delicious so I forgot to take a picture before finishingredface. Carrot sweetness, acidulant sweetness of kiwis make a good match.(You might like to use ripe kiwis)
Try it!!

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