2010/03/20

先日、友人からた~~~~くさんのイチゴを頂きました。
これは、こんなステキな友人Masamiチャンを持っている自分の特権なのか、はたまたイチゴが名産の栃木に住む特権なのか・・・前者だな。
それにしても大きな粒イチゴ。数日間は家の中がイチゴのアロマが漂っていました。
こんなに大きいのです。しかも甘くてジューシー。こんなに沢山あったのに、半分以上はそのままでたいらげました。(勿論一人じゃなくて二人でね・・そこのとこ、Meは誤解されやすいので・・)
The other day, we got a lot of strawberries from my friend Masami. Is it a privilege to have this wonderful friend? Otherwise, because I am living in Tochigi prefecture where strawberries are famous? I guess because of the former. Anyway, these are so big! There was the aroma of strawberry around the house for a few days.
Like this big!! Furthermore, so sweet and juicy! We eat half of them directly even though there was so much. (Not just me, my partner also eats a lot!)

そして、彼得意料理?スムージー。
はい、豆乳とイチゴ入れるだけ。
本人ご満悦な顔して作っています。
This is what my partner's good at making...Smoothies. Yes, just put soy milk and some fruit like strawberries together, but he was making proudly.
こんな贅沢よいのでしょうか・・・。
What luxury it is!! I think that even in Japan, fruits are little more expensive than in other countries.





3日目には、ちょっと工夫して。イチゴのクランブル。
我が家(フタリデスガ)では大大大好評だったので紹介しておきますね。(*^-')/~
3 days later, I tried to make something. This is strawberry crumble.We really liked that so I will introduce in here.
・耐熱皿にイチゴを並べておきます 。
・Put the strawberries in some bakeware.
・ボールに全粒粉(小麦粉)、アーモンドプードル、サラダオイルと好みで少々の甜菜糖(ブラウンシュガー)を混ぜておきます。少しポソポソするぐらいでOK。私はこれに玄米フレークやMusliを砕いて混ぜることも。
・Mix flour (brown flour), almond powder, oil and a little bit of brown sugar in a bowl.
You can put flakes or meusli also.
・並べておいたイチゴにまんべんなく振りかけてオーブンで焼き色がつくまで焼くだけ。
・Dredge the flour on the strawberries then roast in the oven until it turns golden on top.
夏などはアイスクリームを添えてもいいですね。
It might be good with ice cream!

是非このイチゴシーズン楽しんで!☆
Enjoy this strawberry season!

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